top of page

Breathwork zet vastzittende energie zoals onverwerkte emoties en trauma in beweging

 
Breathwork is cruciaal bij het fysiek loslaten van ontwikkelingstrauma. Het kan onverwerkte en vastzittende energie zoals trauma en emoties in je lichaam op lossen om zo de energie weer te laten stromen.

Emotie betekent: Energie in beweging. Deze wil altijd bewegen, zich uiten, gevoeld en gehoord worden. Maar wij hebben vooral geleerd hoe we ze kunnen onderdrukken of slikken ze in, zeker bij de emoties die we liever niet voelen, als angst, verdriet, woede. We zijn geconditioneerd om niet te schreeuwen, schudden, gillen, trillen, heel hard te lachen of te huilen, terwijl dat allemaal natuurlijke reacties zijn. Wanneer emoties onderdrukt worden, kunnen ze dus niet stromen, niet komen en niet gaan, en zetten ze zich vast in je lichaam.

Dit heeft als gevolg dat je veel fysieke en mentale klachten krijgt. 

Met breathwork reset je eigenlijk je lichaam, waarop deze zijn zelfhelende vermogen weer actief maakt. Opgeslagen energie heeft een lage trillingfrequentie en adem een hoge trillingsfrequentie. Hoog trekt laag mee omhoog. Zo kan je dus met je adem, je blokkades loslaten en je energie weer terug in beweging zetten.

Breathwork is altijd een heel belangrijk onderdeel tijdens mijn trauma release sessies. Maar deze zijn ook heel erg geschikt als regelmatige APK voor je lichaam. Even alle stress en emoties die je dagelijks opslaat weer even lekker loslaten. 

bottom of page