top of page
Ontwerp zonder titel.jpg

Ben jij jezelf al te lang kwijt? Ervaar weer rust en een lach in je leven.  

GONNEKE VAN KOLK

Hoi, mijn naam is Gonneke. Ik ben zelf fijngevoelig en heb dit, wat eerst mijn last was, om weten te zetten naar power. Ik help mensen met ontwikkelingstrauma die verandering willen in zichzelf, met hun eigen geluk voorop te stellen.  

TRAUMA

Een trauma ontstaat wanneer we in een situatie belanden waarin vechten of vluchten niet mogelijk is, waardoor we bevriezen of verlammen omdat het te overweldigend is voor ons lichaam om direct te verwerken. Herstel kan alleen plaatsvinden als het zenuwstelsel terugkeert naar rust en ontspanning. Dit vereist het ontladen van de opgeslagen overlevingsenergie in het lichaam, waardoor het lichaam opnieuw veiligheid kan ervaren. Hoewel het mentaal verwerken van trauma belangrijk is, zal er weinig tot geen verbetering optreden zolang het fysiek blijft opgeslagen. Dit resulteert in het herhalen van patronen en verergering van klachten.

The change traject

Het Change to Happiness-traject concentreert zich op lichaamswerk, specifiek gericht op de psoas spier voor het verwerken van emoties en trauma's. Het herstelt het autonome zenuwstelsel om 'overleven' te voorkomen, wat anders leidt tot diverse uitdagingen. Het traject focust op lichamelijk herstel met minimale gesprekken en richt zich op praktijken zoals trauma- en emotie-ontlading, ademwerk, zelfkennis, zenuwstelselontspanning en het vrijmaken van opgeslagen energie achteraf.

Trauma release

Het traject van Trauma Release & Breathwork biedt ondersteuning bij diverse uitdagingen zoals angst, lichamelijke klachten, gebrekkig geheugen, vermoeidheid, gebrek aan zelfvertrouwen, chronische klachten, herhaalde emoties, stress, bindings- en verlatingsangst, prikkelbaarheid, slaapproblemen, besluiteloosheid, depressie, oppervlakkige ademhaling en trauma. We gaan samen aan de slag, vooral met behulp van BRTT&TRB, om opgeslagen energie vrij te maken. Door specifieke oefeningen activeren we de psoas-spier, waar emoties en trauma's worden vastgehouden, gevolgd door ademhalingstechnieken om deze opgeslagen energie te ontladen.

Breathwork
 

Breathwork is cruciaal voor het loslaten van ontwikkelingstrauma en vastzittende energie in het lichaam, waardoor de energiestroom hersteld wordt. Emoties, als energie in beweging, willen zich uiten maar worden vaak onderdrukt, wat leidt tot fysieke en mentale klachten door opgeslagen emoties. Met breathwork reset je je lichaam, activeer je het zelfhelende vermogen en gebruik je de kracht van ademhaling om blokkades vrij te maken en energie weer in beweging te zetten. Het is een essentieel onderdeel van trauma release sessies en een effectieve routine om dagelijkse stress en opgekropte emoties te ontladen.

Contact

Gonneke van Kolk
06 54 91 01 39

  • LinkedIn
  • Black Instagram Icon

Bedankt voor uw bericht!

Contact
bottom of page